Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ποιός κυνόδοντας και μαλακίες;

Επειδή ισχυρίζεστε και ισχυρίζομαι ότι δεν παίζει ποιότητα σε αυτό το μπλόγκ είπα σήμερα να μας διαψεύσω όλους. Θα κάνω παρουσίαση/κριτική της αγαπημένης μου ταινίας όλων των εποχών. Της ταινίας που ενώ είναι οσκαρικό (και βάλε) αριστούργημα αδίκηθηκε κατάφορα από τα στενόμυαλα λαμόγια της ακαδημίας και δεν προτάθηκε ούτε για ένα χρυσό αγαλματίδιο. Βλέπετε τόσο μεγάλος ήταν ο φόβος τους, των σφουγγοκωλάριων των χολιγουντιανών συμφερόντων, διότι ήξεραν ότι αν συμμετείχε στην βραδία της απονομής θα τα έπαιρνε όλα παραμάζωμα και θα άφηνε όλους τους άλλους να κοιτάζουν με βουρκομένα και απορημένα μάτια. Και η ταινία αυτή φυσικά δεν είναι άλλη από την Ανθρώπινη Σαρανταποδαρούσα a.k.a. The Human Centipede. Τι γελάτε ρε σκατιάρηδες; Αλήθεια το λέω.

Αν θα μπορούσα να περιγράψω το αριστούργημα αυτό της μικρής οθόνης (άλλη μια κατάφορη αδικία καθώς υπο τον φόβο ότι η εισπρακτική της επιτυχία θα ήταν τόσο τεράστια που θα έκανε τα έσοδα που έκανε το Avatar καθ΄'ολη τη διάρκεια της προβολής του, σε μία μόνο ώρα, δεν βγήκε ποτέ στις κινηματογραφικές αίθουσες) με 5 λέξεις αυτές θα ήταν: πίπα-κώλο-μουνί-στόμα-εμπλοκή. Αλλά οι λέξεις είναι πολύ μικρές για να χωρέσουν το μεγαλείο αυτής της ταινίας αγαπητοί μου αναγνώστες. Κι ακριβώς γι'αυτό το λόγο ας αφήσω τις εικόνες να μιλήσουν



Υπόθεση
Η υπόθεση δεν έχει σημασία απαίδευτοι και ποταποί δημοσιογραφίσκοι εεε...αναγώστες μου ήθελα να πω. Αλλά επείδη ξέρω ότι είστε άτεχνοι θα κάνω μια μικρή έκπτωση στις καλλιτεχνικές μου αρχές και θα προσπαθήσω να το πω εντελώς συνοπτικά και κομψά. Τρελλός γερμανός επιστήμονας, βρίσκει 2 ξεκωλιάρες αμερικανίδες τουρίστριες κι έναν χλεμπονιάρη κινέζο και επιτέλους μπορεί να κάνει το όνειρο της ζωής του πραγματικότητα. Ποιό είναι αυτό; Μα φυσικά να δημιουργήσει μια ζωντανή ανθρώπινη σαρανταποδαρούσα, τι ερωτήσεις είναι αυτές; Κάτι το οποίο εκτός από όνειρο ζωής κάθε τρελλού επιστήμονα που σέβεται τον εαυτό του, είναι και απολύτως εφικτό σύμφωνα με έγκυρες ιατρικές πηγές. Τους ναρκώνει λοιπόν όμορφα κι ωραία, τους κάνει ορισμένες μετατροπές στο συνεργ...εεε χειρουργείο ήθελα να πω, τους ράβει και στόμα-κώλο, στόμα-κώλο και voila! Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό (τσακάλια μου εσέις) ο πρώτος  (ο μπροστά ντε...ο μηχανοδηγός) που τυχαίνει να είναι ο κινέζος - λανθασμένα κατα την άποψη μου, εγώ θα τον έβαζα στη μέση- τρώει κανονικά και...χέζει κανονικά. Η επόμενη όμως τι τρώει; θα ρωτήσουν ίσως -αφελώς- κάποιοι  από σας. Τρώει ότι της δίνει ο μπροστινός. Σκατά!




Αυτός ο τύπος, ο Θωμάς ο Έξι (Tom Six) σκηνοθέτης και σεναριογράφος της επικής αυτής ταινίας πρέπει να είχε φάει πολύ ξύλο από τη γιαγιά του όταν ήταν μικρός. Βέβαια, από τη γιαγιά του, γιατί αυτή τον μεγάλωσε. Οι γονείς του πρέπει να πεθάναν σε φρικιαστικό ατύχημα, με πριονοκορδέλα, γυμνοί, μπροστά στα έντρομα μάτια του όταν αυτός ήταν 6 χρονών. Δεν εξηγείται αλλιώς. Ο τύπος έδωσε καινούργιο νόημα στις έκφρασεις: "φάε σκατά", "χέσε μας" "ποτέ μη χέζεις εκεί που τρώς" και φυσικά στην έννοια γλυφοκώλι (βιντεάκι μετα το 0:16)



Την ταινία φυσικά δεν την έχω δει όλη και δεν ξέρω τι γίνεται στο τέλος. Αλλά όπως είπα και πριν, δεν χρειάζεται. Αυτό που έκανα ήταν να την τρέξω γρήγορα και να σταματάω στις σκηνές που δείχνει κάνα βυζί ή κωλί και φυσικά στις σκηνές μετά το χειρουργείο που έδειχνε και το "πείραμα" πετυχημένο και ολοκληρωμένο. Ο λόγος φυσικά που δεν την είδα ολόκληρη ήταν γιατί δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα κρατούσα μόνο για τον εαυτό μου όλα αυτα που προσφέρει αυτό το τερατ...εεε αριστούργημα. Με άλλα λόγια δεν θα άντεχα τόση πολλή τέχνη και ποιότητα μονοκοπανιά.



Γιατί κακά τα ψέμματα αγαπητοί φίλοι, αυτή είναι μια ταινία που πρέπει να την μοιραστείς με κάποιον συνάνθρωπο και ει δυνατόν φιλότεχνο σαν κι εσένα. Με την κοπέλα σου ή το αγόρι σου. Είναι μια ταινία για όλη την οικογένεια. Κάτι σαν τις παλιές καλές ταινίες του Ντίσνεΰ, μόνο πιο ποιοτική. Να αν δεν με πιστεύεις δες και το παρακάτω βιντεάκι να 'ούμε.


Και επειδή ξέρω ότι μετά την συγκλονιστική περιγραφή μου θέλετε όλοι να τρέξετε να την κατεβάσετε και να την δείτε (όσοι τυχεροί έχετε Blu-ray και μπορείτε να δείτε όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σαν να ήταν δίπλα σας, ζωντανά στο σαλόνι σας δεν ξέρετε πόσο σας ζηλεύω) αλλά παρ'ολα αυτά ξενερώσατε με τα σποιλέρς μου για τα οποία δεν σας προειδοποίησα κιόλας, σκεφτείτε ότι δεν έχει σημασία η Ιθάκη αλλά το ταξίδι (είπαμε ποιότητα, όχι αστεία...). Και για όσους την δούνε και θέλουν κι άλλο, έχετε το νου σας. Μέσα στο 2011 θα βγεί και το sequel: The Human Centipede II (Full Sequence) με 12μελή παρτού...εεε σαραντοποδαρούσα για την οπία μάλιστα λέγεται ότι ο θεατής θα έχει τη δυνατότητα να δει όλο το αίμα και το σκατό που δεν είδε στην πρώτη ταινία. Υπομονή...

6 σχόλια:

  1. Ω ρε φίλε που την ανακάλυψες αυτήν την ταινιάρα. Ενώ έβλεπα το τρέιλερ στα μουγκά λόγω έλλειψης ηχείων πίστευα πως ο τρελογιατρός θα τους έκανε να έχουν κοινό κωλάντερο και πως ο τελευταίος θα έχεζε για όλους ή κάπως έτσι ρε αδερφέ. Αλλά διαβάζοντας το κείμενο σου όλο και βλέποντας με zoom τα σκίτσα μπήκα στο πετσί της ταινίας. Πραγματικό αριστούργημα. Θα το κατεβάσω και θα το δω το συντομότερο. Πόσο άδικο όμως ο Κινέζος να μην τρώει σκατό ;

    Για άλλη μια φορά Τρυποκάρυδε έριξες μια γροθιά στην μάζα των ψευτοπολιτισμένων κουλτουριάρηδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πρεμιέρα της 15ης σαιζόν του south park λέγεται human centipad. Τυχαίο; Επιτέλους ο κόσμος αρχίζει να αναγνωρίζει τέτοια αριστουργήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο τέλος ο μπροστά σκοτώνεται με το γιατρό,η τελευταία πεθαίνει από μόλυνση και η μεσαία μένει παγιδευμένη ανάμεσά τους.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά είμαι τεράστιος μαλάκας. Είδα την ταινία χτες και μου επανήλθαν οι πόνοι από την επέμβαση που έκανα πρόσφατα. Καθαρά για ψυχολογικούς λόγους. Οπότε η ταινία με αγγιξε σε όλες τις πτυχές της ύπαρξης μου. Ρε Τρύπο βαλτός είσαι ρε αδερφέ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αδερφέ Πέρη να με συχωρνάς, δεν είχα καμία πρόθεση να σου προκαλέσω ακραίες ψυχοσωματικές αντιδράσεις. Εξ άλλου, τι άλλο να κάνω ρε φίλε; Είχα προειδοποιήσει ο έρμος...

    Κάθυ τίποτα δεν είναι τυχαίο...

    Μάγια, γι'αυτό μ'αρέσεις. Γιατί ξέρεις να εκτιμάς την ποιότητα όταν τι βλέπεις και γιατί δεν μάσάς να κοτσάρεις το καρασποιλέρι φάτσα φόρα. Nice one dude ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν και δηλώνω στενόμυαλο λαμόγιο της ακαδημίας, μετά από αυτό το άρθρο με έψησες ρε κερατά. Θα καθίσω να την δω ΟΛΗ και στο αργό ('ξές σαν τα εφέ στο Μάτριξ).

    Υ.Γ:Οι ξεκωλιάρες τουρίστριες χάρισμα σας, ψηφίζω χλεμπονιάρη κινέζο δαγκωτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή