Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Να τα βάλουμε σε μιά σειρά

Ή αλλιώς τι με απασχολεί τον τελευταίο καιρό. Με σειρά αυξανόμενης προτίμησης λοιπόν, αυτά που απασχολούν τον ελευθερό μου χρόνο -και άρα μειώνουν τον χρόνο που αφιερώνω στην συγγραφή πολύτιμων κειμένων όπως το παρών- είναι οι παρακάτω σειρές.

Epic-ούρα (σπαθιά, βασιλιάδες κτλ.), gore-ίλα (κομμενα κεφαλια, διαμελισμενα σώματα, κτλ) και βυζιά. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια σειρά. Και κερασάκι στη τούρτα Sean Bean (a.k.a Boromir) στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ντάξει...αυτά είναι. Ο λόγος για την σειρά που ξεκίνησε πολύ πρόσφατα (μόλις 4 επεισόδια έχουν βγει) στο αμερική και λέγεται Game of Thrones. Η σειρά βασίζεται σε επιτυχημένη σειρά βιβλιών φαντασίας και μπλα μπλα μπλά....χέστηκα. Έχω δει το πρώτο επεισόδειο και τώρα κατεβάζω τα υπόλοιπα για να τα δω το βράδυ. Αν συνεχίσει με αυτή την αναλογία βυζιού/βαρβατίλας έχει πολύ σημαντικές πιθανότητες να γίνει από τις αγαπημένες μου σειρές ever. Αν φλωρέψει, ντάξει δε θα πεθάνουμε κιόλα, αλλά θα' ναι κρίμα.
Βαθμολογία: 6.5/10 (γιατί είναι αρχή ακόμα και δεν μπορώ να κρίνω)

Πως γνώρισα το μουνί που σας πέταγε ή αλλιώς How I met your mother. (Ναι ρε σκατιάρηδες τώρα το ανακάλυψα, τραβάτε κάνα ζόρι;) Πρώτη εντύπωση αρκετά καλή. Σε δεύτερη ανάγνωση διακρίνω μια υποψία Friends-wannabe χωρίς να είναι προφανές αλλά χωρίς να το κρύβουμε κιόλας. Barney όλα τα λεφτά και νομίζω χωρίς αυτόν δεν θα έβλεπα πάνω από μια σεζόν. Διότι αν και αυτό είναι το όλο στόρι, έχω ήδη κουραστεί να προσπαθώ να καταλάβω ποιά στο πούτσο είναι η μάνα που γέννησε τα μούλικα και είμαι ακόμα στη δεύτερη σεζόν.
Βαθμολογία: 7/10 (επιεικώς και μόνο λόγο Barney)

Και στην κορυφή δεν θα μπορούσε φυσικά να βρίσκεται άλλος από τον Γρηγόρη τον Σπίτι. Gregory fucking House bitches και τα μυαλά στον αποχυμωτή! Δεν χρειάζεται συστάσεις, δεν χρειάζεται αβάντες είναι ο βασιλιάς των σειρών πάει και τελείωσε. Τελεία και παύλα House είσαι καύλα. Γιατί; Γιατί πολύ απλά είναι η μόνη σειρά που, παρ'όλο που παίζει για 7 χρόνια, δεν με έχει κουράσει ούτε λεπτό. Ακόμα και όταν νόμιζες ότι φλώρεψε λιγάκι ο House  στην αρχή της 7ης  και πήγε να γίνει καλό παιδί κτλ, τσααααακ να τονα άρχισε πάλι να καταπίνει τα Vicodin δυο-δυο σαν καραμέλες PEZ και τα κάνει όλα πουτάνα όπως μόνο αυτός ξέρει και μπορεί.
Βαθμολογία: 9/10 (10 παίρνει μόνο ο θεός...δηλαδή κανείς)

ΥΓ: Μάγκες συγχωρέστε μου το παράπτωμα αλλά ξέχασα το βιντεάκι σας. Σπεύδω να επανορθώσω και μάλιστα εις διπλούν...




5 σχόλια:

  1. το Game of Thrones τα σπάει όντως,έχω δεί τα 3 πρώτα και ψήθηκα άσχημα,χθές βγήκε και το 5ο

    μέχρι την 6η season δέν την έχουμε γνωρίσει τη μάνα τους

    πού σκατά τις θυμήθηκες τις καραμέλες PEZ??

    να δεις το The Big Bang Theory.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετοιμάζομαι τώρα να δω επ. 2-5 στα καπάκια...μην με ενοχλήσει κανείς!

    Γαμώ τη μάνα τους...

    Τις θυμήθηκα γιατί τις έτρωγα με μανία. Είχα και συλλογή από αυτά τα πραγματάκια που τις βάζαμε μέσα με το κεφάλι του Σκρούτζ και του Ντόναλντ, αμέ!

    Θα τσεκάρω, αλλά κάτσε πρώτα να τελειώσω αυτά που βλέπω τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνάω για το Game of Thrones. Πολύ καλό. Έχω δει τα 4 πρώτα και περιμένω υπότιτλους για το 5ο.

    Το How I met your mother έχω δει 5-6 επεισόδια τυχαία στο NOVA και ομολογώ μου άρεσε αλλά όχι για να το δω συστηματικά.

    Ο House γαμεί και δίνει στα χέρια κωλάντερα.

    Όσο για τα βιντεάκια δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι. Ντράπηκα και μόνο που τα είδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί ρε Πέρη; Δεν σ'άρεσαν τα βιντεάκια; Double dream hands...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Game of Thrones, αν ακολουθήσει την πλοκή και το στήσιμο των χαρακτήρων των βιβλίων, θα σπέρνει άσχημα.

    Για μένα προσωπικά μέχρι τώρα πάντως ο βασιλιάς των σειρών είναι το Dexter. Και σαν χαρακτήρας παραμένει ο αγαπημένος μου. Πολύ μαγκιόρος τύπος. Όχι οτι δεν σέβομαι τον House o οποίος είναι ο άρχοντας του δουλέματος και του καψίματος. Δυσκολεύομαι να διαλέξψ απλά ψηφίζω Dexter λόγω ατμόσφαιρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή